Kor e
Sørøya?

Sørøya, den frodige øya som på sommeren får den intense grønne fargen, ligger barskt og værhardt til på finnmarkskysten, nesten så langt nord du kommer med nordishavet som nærmeste nabo. Finnmarkskysten er ingen spøk værmessig, og ikke bli overrasket om du i løpet av ferien din opplever alle fire årstider. Pakk både stillongsen og badeshortsen i kofferten.
Hit kan du komme med både ferge som har daglige avganger fra Øksfjord, med hurtigbåt fra Hammerfest eller fly fra Tromsø.
Kart over Sørøya

Ka finnes
her ute?

Lykken med Sørøya er nærhet til fantastiske naturopplevelser. Vinden som rusker deg i håret når du cruiser ut moloen i båt trygt ført av en havfiskeguide på jakt etter storfisken. Den salte smaken av sjøsprøyt som bryter moloen under en uværsdag. Følelsen av varm sand mellom tærne, og adrenalinet som umiddelbart fyller kroppen din når du tar et dypp i frisk arktisk saltvann på en av Sørøyas endeløse strender. En kopp beksvart bålkaffe som nytes sammen med ørreten du nettopp dro opp av et fjellvann. Naturen er tett på deg og kan kjennes med alle sanser. Vi som bor her er gjestfrie, og står med åpne armer og venter på å ta deg godt imot når du kjører i land fra ferga eller lander på flyplassen.

Reise til
Sørøya?

Fly hit:

Oddbjørn på flyplassen elsker å ønske nye folk velkommen når de lander på den lokale flyplassen med widerøe sine fly. Vi er jo bare rett i overkant av tusen fastboende her, så Oddbjørn synes det er nydelig å se nye fjes innimellom alle de kjente. Han slår gjerne av en vits, og er du heldig bærer han kofferten din til døra. Vi har 3 daglige avganger, 6 dager i uken til og fra Hasvik, som er knutepunktet på øya. Book flyturen din her:

wideroe.no

Ta båt hit:

Om du liker havet og sjøsprøyt, er det mulig å komme med hurtigbåt fra Hammerfest. En flott tur, og en opplevelse i deg selv. Dersom du vil ha bilen med deg, noe vi anbefaler for øyutforsking, så tar du ferge fra Øksfjord. Kommer du med hurtigbåten, så er det faktisk Oddbjørn som tar imot deg da også. Disse båtene behøver du ikke forhåndsbooke (kjøp billett på stedet). Liker du å ha ting på stell, og har startet den mentale planleggingen av din ferie allerede nå, kan du sjekke ruter her:

Ferga fra Øksfjord
Hurtigbåt fra Hammerfest